Relatia dintre parinte si copil

Relatia dintre parinte si copil trebuie sa fie una speciala. Trebuie sa intelegem ca tu ca parinte esti cel mai important pentru copil. Atat pentru educarea lui cat si pentru formarea acestuia in viata. Parintii trebuie sa isi formeze un fel de alianta sa poata ajunge la copiii lor indiferent de problema. Cu cat avem un copil mai sincer si mai deschis in conversatia cu paritntii cu atat ne dam seama cum acel copil va putea comunica cu usurinta indiferent de situatie. Copilul este un extraordinar receptor dar si totodata ar trebui sa fie pentru parinti cea mai pare realizare si prioritate a acestora.

Indiferent de gravitatea problemelor pe care le intampina un parinte trebuie sa aiba timp sa-si asculte copilul, daca nu are timp sa-si faca, pentru ca nimic nu este mai important pentru copil decat timpul pe care parintii i-l ofera. La gradinta Busy Bees – pe care o recomandam cu incredere – personalul specializat este alaturi de copilul tau la fiecare pas, incurajandu-l si sprijindu-l

NU cred ca exista in ziua de astazi o familie linistita si fara probleme, dar daca nu ne ajutam copilul sa-si inteleaga locul si sa-l gaseasca langa noi, riscam chiar si pierderea lor. Aici ma refer de la parasirea parintilor cand creste pana la luatul pe alte cai cum ar: drogurile, anturaje nefavorabile, lipsa de respect fata de parinti si chiar de sine etc. Problemele apar foarte repede, mai grea este rezolvarea lor, dar de ce sa rezolvam prin certuri cand putem crea un loc placut in propriul camin sau macar sa ne dam silinta. Bineinteles ca sunt si familii care ofera tot si din pacate nu primesc nici macar respectul copilului, dar acolo este un caz pentru psihologie.